AIR ENERGY SH.P.K
English
Srpska

GRUPET E KOMPANIVE

PEE Kitka AIR ENERGY është një degë e Güriş Construction dhe Engineering Co Inc. e themeluar në vitin 2008.

Për më shumë informacion mbi Guris dhe bashkpunëtorët e tjerë, ju lutemi vizitoni www.guris.com.tr

RRETH ENERGJISË ME ERË

Si Funksionon?

Energjia e erës është energji që prodhohet duke shfrytëzuar fuqinë e erës përmes turbinave me erë. Është një alternativë e shkëlqyeshme për djegien e karburanteve fosile (si qymyri), sepse era është e pastër, nuk prodhon emetime të gazrave serë dhe ka shumë prej saj. Aktualisht, është burimi më i lirë i energjisë i rinovueshëm në shkallë të gjerë.

Impianti i erës Kitka AIR ENERGY është impianti e parë i erës në Kosovë me 9 turbina të General Electric-ut, me 3.6 MW-- me lartësi të qendrës prej 110m dhe një diametër të krahut (blade) prej 137m së bashku me krahët.

Lartësia e tyre lejon që turbinat të kapin erëra më të forta, por ato mund të fillojnë të gjenerojnë energji elektrike në erëra të lehta rreth 3 m/s, duke arritur prodhim të plotë në erëra rreth 12 m/s. Turbinat kapin energjinë e erës brenda zonës së përfshirë nga krahët e tyre rrotulluese. Zona e përfshirë nga krahët e një turbine është rreth 1.5 hektarë (14741 m2) që është afërsisht e barabartë me sipërfaqen e 35 fushave të basketbollit.

Krahët, nga ana tjetër, drejtojnë një gjenerator që prodhon energji elektrike për të eksportuar në rrjet. Në kapacitet të plotë, turbinat e erës mund të gjenerojnë mijëra megavat (MW) orë energji elektrike.


PËRFITIMET E ENERGJISË SË ERËS
 
 
 
     

AKTIVITETET SOCIALE

 

Mund t'i Shihni Të Gjitha Aktivitetet »

 

 

NA KONTAKTONI

Air Energy SH. P.K

Rr. ISA BOLETİNİ PN. 54/3 60000 GJILAN KOSOVË

+383 49 497 600

+90 (532) 214 2565

+90 (530) 310 16 61

www.guris.com.tr

www.mogan.com.tr

Nëse doni të kuptoni më shumë për fermën tonë të erës, na dergoni email në kitkares@guris.com.tr dhe do të jemi në kontakt. 


 

 

All rights reserved © 2020 Air Energy SH.P.K.
Instagram Facebook Linkedin Twitter
soap2day